Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 425 | Broj poruka: 1376

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Jaslice, teta, nova trudnoca 2


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Deino215

31.05.2019. 10:35

Postovana profesorice Hrpka,
Hvala Vam na odgovoru. Naime, u međuvremenu smo saznali da nam sin ima uvucen bubnjic (česti bolovi, vjerojatno sebe slabije cuje). Kad smo saznali, obavijestili smo mlađu tetu (jos jedna zamjena), i ona je htjela saslusati. Popodne je bila spomenuta teta K u smjeni - nije htjela ni poslusati, jako ruzno me "otpilila". Razgovarala sam sa prethodnom pedagogicom koja je vodila jaslicke grupe- da Rafael je sramezljiv, jako mu smetaju promjene, ali da nikada nije bilo problema niti ikakve naznake za njima. Saznala sam takoder da je jedan decko iz grupe (najstariji, koji ih je uvijek tjesio i pricao s manjima) ne zeli vise ici u vrtic jer ga je dijete D, stravicno grebao svaki dan. To sam se uvjerila na vlastite oci kada sam u ponedjeljak ostavila svog sina i ostala 5 minuta. Taj isti D je nicim izazvan, dosao, sjeo kraj Rafaela i zavrnuo mu usi tri puta. Vjerojatno je dijete doma tako kaznjavano te samo projicira sto mu se dogada. Takoder, u razgovoru sa pedagogicom, cim sam spomenula maloga D, rekla je da je otpocetka s njim bilo problema. U petak idemo psihologici na razgovor, i ja to ne dozivljavam kao kaznu, ali teta to tako prikazuje. S time da ne postoji dan, kada dodem po Rafaela, on vice Jos vode mama, jos vode, i ispije 2 case vode. Teta K je starija teta, koja po navodima ne moze jos u penziju i svake generacije "nađe" neko dijete od kojeg ona odustane. Sto se tice bacanja i ispada, otkad smo poceli tretirati uho, nije se ponovio niti jedan, osim uobicajenom kad nesto ne dobije, pa se baci na guzicu, ali stvarno pokusavam to rjesavat razgovorom. Suprug radi svaki dan od 8-18 sati, pokusava sve osjecaje i odgoj ugurat u 2 sata dnevno i vikendom, ali vidi se da Rafaelu fali, jer osjeca da ja fizicki ne mogu. Za mjesec dana se spajaju u drugi vrtic gdje ce bit velika rotacija djece i teta, pa zaista ne znam kako cemo to iskombinirati. Citam cesto kako izgledaju ponasanja dvogodisnjaka, i zaista ima "teskih" slucajeva, ali ti roditelji ne pisu da jos imaju problema i sa tetama u vrticu...Ako postoje neke radionice gdje se uci komunikacija s djetetom, odlicno, za sve smo, prvo nam je dijete i zelim da bude sretan. Jer ako je on sretan i mi smo, ali i obrnuto. i tokom tjedna sam saznala od dvije mame da su im djeca, ali i oni nezadovoljni spomenutom tetom.

Hana Hrpka, prof. psih.

03.06.2019. 12:30

Draga mama,
hvala Vam na javljanju i ukazivanju povjerenja. Prema Vašem korisničkom imenu i sadržaju upita imam dojam da ste mi se javili s istim pitanjem u prethodnoj temi. Svoj odgovor sam poslala tamo pa ga možete pročitati. Ako kojim slučajem to niste bili Vi, svakako Vas potičem da mi se ponovno javite.
Lijep pozdrav,
Hana Hrpka, prof.