Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1385

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


mijesani razvojni poremecaj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ljiljana

02.07.2010. 19:32

Postovani,molim Vas da mi odgovorite sto je to specificni mijesani razvojni poremecaj.Naime bila sam kod pedijatra sa svojim blizancima od 4,5 godine na sistematskom i nakon sto je drugo djete pocelo plakati kod pregleda pedijatrica ga nije mogla zbog placa pregledati kako treba a sve zbog toga jer je maleni vidio kako je doktorica mjerila tlak njegovom bratu prestrasio se i histericno plakao nakon ceg je doktorica rekla da to nije normalno i sa ovom dijagnozom ga poslala psihologu.Maleni je inace tvrdoglav i dosta razmazeni al njegovu tvrdoglavost prepisujem tome sto nisam prestroga prema djeci i dosta popustam na njihove molbe i plakanja dok nesto traze.Unaprijed zahvaljujem

Hana Hrpka, prof.

10.07.2010. 22:37

Poštovana,

hvala Vam što ste se obratili za pomoć na ovom forumu.
Vjerujem da ste trenutno jako zabrinuti, ali mi se čini da je najboljei da pričekate susret sa psihologom koji će vidjeti ima li Vaše dijete doista kakvih značajnijih poteškoća. Ukoliko stručnjak mentalnog zdravlja potvrdi uputnu dijagnozu (ili postavi neku drugu), svakako ga tada upitajte da Vam pojasni o čemu je točno riječ.
Smatram da nema potrebe da se do tada previše zabrinjavate. Također, moguće je da će Vas stručnjak savjetovati vezano uz pozitivno discipliniranje djece, što je vrlo bitno za njihov daljni zdrav razvoj.

Srdačan pozdrav,
Hana Hrpka, prof.