Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1385

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Moje dijete hoda u krug


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kristina

09.02.2009. 12:52

Poštovani,
Prije otprilike mjesec i pol dana moj trogodišnji sin je počeo ničim izazvan hodati u krug. U početku se nisam zabrinjavala oko toga jer sam pretpostavila da je to tek prolazna faza. No to hodanje u krug je postalo učestalije i sve duže.Prije par dana me je psihologica u vrtiću pozvala na razgovor.Rekla mi je da se sa takvim nećim još nije susrela, te me ispitivala o stanju u obitelji,itd. Ono što ju najviše brine je što bi on mogao hodati u krug satima,ako ga netko ne pozove da radi nešto drugo. Trenutno je jedinac,ja sam trudna 6 mjeseci, obitelj nam je stabilna. Puno pričamo, smijemo se, voli se igrati. Trudnoća mi je bila normalna,prod je bio težak, normalno se razvijao. Moram priznati da me sad već pomalo brine to njegovo hodanje u krug, jer ne mogu dokučiti što ga tjera na to. Molim Vas za Vaše mišljenje.
Unaprijed hvala.

Hana Hrpka, prof.

07.05.2009. 21:42

Poštovana Kristina,

drago mi je što se nam se obratili za savjet.
Vidim da ste zabrinuti za Vašeg sina i za njegovo ponašanje koje nije uobičajeno. Razlozi njegova ponašanja mogu biti različiti. Nažalost iz podataka u pitanju ne mogu zaključiti o čemu je riječ.
Vjerujem da bi najbolje bilo da sina odvedete na pregled kod njegovog liječnika koji će vam onda preporučiti što dalje činiti. Ne bi bilo loše da odete kliničkom psihologu te dječjem psihijatru.