Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1385

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


razvojni problemi?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dinac

21.09.2022. 08:55


moje pitanje nije direktno vezano za djecu mlađih uzrasta već radi se o problemu koji je nastao negdje prije ulaska ili ulakom u pubertet kod ženske osobe koju poznajem..

naime, osoba ne može staviti glavu pod vodu (može, ali uz veliki napor), užasno ju smeta recimo da tušira lice, i potrebne su posebne pripreme za popiti čašu vode ili ne daj bože tabletu vitamina.. akcidentalno, osoba pati i od konstipacije.. te se boji pijanaca i povraćanja..

sjećam se da sam čitao nešto o nekim fazama razvoja... pa ako bi mi mogli reći o čemu se radi?

Hana Hrpka, prof. psih.

26.09.2022. 21:25

Poštovani,

za početak Vam želim zahvaliti na javljanju i iskazanom povjerenju. Pohvalno je što ste odlučni u traženju pomoći kada ste primijetili da je potrebna Vama i Vašim bližnjima te Vas potičem da i u daljnjim koracima nastavite ustrajati u pronalaženju podrške i pomoći.

Ako sam dobro razumjela, tražite pomoć za žensku osobu adolescentske dobi koja ima teškoća u obliku straha od vode, pijanaca i povraćanja te konstipacije. Vjerujem da i za Vas ova situacija može biti zabrinjavajuća te smatram kako je vrlo važno što ste se odlučili javiti za pomoć.
Hrabri telefon je linija za djecu i roditelje, kao i ostale odrasle osobe zabrinute za dobrobit djece u njihovoj okolini te na Hrabrom telefonu možete potražiti podršku u nošenju s poteškoćama vezanim za djecu svih dobnih razdoblja. Što se tiče slučaja koji ste opisali, budući da opisujete specifične strahove i situacije čiji uzroci i objašnjena nadilaze područje rada Hrabrog telefona, voljela bih Vas potaknuti da se, s osobom u pitanju, obratite stručnjaku psihičkog zdravlja kako bi bilo moguće provesti kliničku procjenu. Na taj bi se način mogla odrediti priroda poteškoća, što će pomoći u određivanju daljnjih koraka u nošenju s opisanim poteškoćama. Za dogovor u vezi obavljanja kliničke procjene možete se javiti se liječniku opće prakse i zatražiti uputnicu.

Još Vas jednom želim pohvaliti za javljanje i traženje podrške u ovoj situaciji te Vas želim podsjetiti da u svim brigama i pitanjima vezanim za djecu niste sami, Hrabri telefon je tu uz Vas. Za ostala pitanja koja spadaju u domene Hrabrog telefona stojimo Vam na raspolaganju ponovno ovim putem ili pozivom na savjetodavnu liniju za mame i tate na broju 0800 0800 otvorenu svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

Želim Vam sreću, strpljenje i ustrajnost u nošenju s opisanom situacijom.
Puno toplih pozdrava,
Hana Hrpka, prof.

Dinac

01.10.2022. 00:35

Poštovana, hvala na vašem pokušaju humora, no kao i obično..

Hana Hrpka, prof. psih.

05.10.2022. 19:20

Poštovani,

hvala Vam na ponovnom javljanju. Budući da nisam sigurna jeste li u napisanoj rečenici željeli iznijeti još neki detalj u vezi situacije, potičem Vas da nam ponovno napišete odgovor ili nam se obratite pozivom na gore naveden telefonski broj, ako imate pitanja vezana za dječju dobrobit.

Želim Vam mnogo sreće i šaljem srdačan pozdrav,

Hana Hrpka, prof.