Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 426 | Broj poruka: 1379

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Upit


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anadr993

12.09.2016. 19:05

Postovanje. Imam sina koji za tjedan dana puni 18 mjeseci. Uredna trudnoca uredan porod i njegov daljnji razvoj. Moje pitanje je dal je normalno da on ne pokazuje jos uvijek prstom na predmete, ako nesto zelo on to krene sam dobaviti ili place, nije zainteresiran mahati papa, i ne zna pljesnuti rukama tj dosad je to mozda 3 puta napravio. Inace je stvarno veselo i razigrano dijete, stalno se smije, obozava se igrati lovice, i ima me nema me, voli otvarati ladice po doma pa izvaditi sve i onda opet vratiti, kad mu kazem da idemo setati uzbudi se, kad kazem da dodje on dodje, kad kazem daj rukicu on mi je da, kad kazem da nesto ne dira on nece dirati. Znaci razumije zglavnom moje naredbe. Ali ako kazem da mi nesto da on se naljuti, ne zeli mi dati. To mi je ok jer shvacam da me razumije i ne zeli dati i ok. Kad kazem da mi donese nesto isto ne zeli. Ne prica bas, govori mama i baba i to samo ako treba, inace brblja nesto baabababba papappa aeou i slicno, ima odlican ocni kontakt sa svima, nije povucen vec je zainteresiran i u drugu djecu, kod nekih igara voli da se sam igra a kod npr lopte i bacanje iste ukljucuje ostale ukucane odaziva se na ime u vecini slucajeva osim ako mu dosadimo sa zvanjem, dozivljava svijet oko sebe i vidim da dosta toga razumije ali moja zabrinutost je sto ne pokazuje prstom.. doduse moram priznati da mu nismo imali obicaj pokazivati nista prstom doprije nekoliko dana, a i jako je volio crtice pa smo mu prije mozda previse dozvolili da ih gleda. Dal bi trebala dijete voditi na daljnje pretrage jer mozda ima neki poremecaj u razvoju ili ga jednostavno doma malo vise ukljucti u sve i pokrenuti?nema nikakve ispade nikakve repetativne radnje, sve je inace u sasvim normalnom redu
Da napomenem on ima gestu pruzanja ruku kad zeli da ga se uzme i ako nesto ne zeli odmice to rukama ljutito i slicno... hvala na odgovoru. Dr je rekla da sacekamo jos 2 mjeseca pa da vidimo hoce li se sto promijeniti.

Hana Hrpka, prof. psih.

16.09.2016. 11:30

Draga Anadr993,

Vaš upit sam primila i putem e-maila pa tim putem možete očekivati i odgovor, s obzirom na to da ste mi u drugom upitu dali nešto više informacija na koje bih se također voljela osvrnuti.

Srdačan pozdrav,
Hana Hrpka, prof.