Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


flekice na nozi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

slonicaa

30.09.2008. 11:40

Poštovani, na nozi mi je u 2mj ove godine izbio kao nekakav osip. Otišla sam dermatologu u OS gdje sam dobila kremu i tablete, i obavila razne pretrage. Naime malo mi se to smanjilo nakon kreme ali ništa previše. Sve obavljene pretrage su bile u redu te mi je prepisano korištenje diprogenta i dexamethasonim kreme s obzirom da je osip bio i dalje vidljiv. Dermatologinja je ustanovila da je žarište bilo na desnoj nozi te sam svrbežom (u početku) prenjela si skoro po cijeloj desnoj nozi. Na zadnjoj kontroli u 8mj na urađenoj elektroforezi proteina seruma dr je otkrila da mi je osip izbio zbog neke upale tj.proteina jer je komentar nalaza bio-hipergamaglobulinemija. Također mi je rekla da je liječenje završeno te da se moram pomiriti sa tim flekicama (izgledaju kao krugovi,manji,smeđe boje) te ako mi smeta da mažem s puderom. Toliko sam iskompleksirana zbog roga da sam cijelo ljeto provela u dugim hlačama :""( zanima me da li postoji kakva mogućnost uklanjanja tih mrlja na desnoj nozi ili kakvo izbjeljivenje? Da li je moguće djelomično ili u potpunosti maknuti flekove? Te kolika bi bila cca cijena??? Hvala Vam od srca na strpljenju i odgovoru!!!

Dinko Kaliterna, dr. med.

29.07.2009. 12:55

Laser je metoda izbora, bojim se da kreme ne bi pomogle jer je pigment predubok da dopru do njega. Isto tako ne savjetujem peeling ili abraziju jer bi vjerojatno samo odmoglo. Laser ciljano uništava pigment bez uništenja okolnog tkiva i bez ožiljaka. Cijena ovisi o površini te se razlikuje od liječnika do liječnika. Može se sigurno pomoći, a nekad se pigmentacije i same povuku, ali to traje do 1 godine.

Žme

01.07.2012. 17:30

Poštovani,

S problemom flekica i ja sam se susrela, iako su mi nastale posljedicom isto mojeg kopanja uraslih dlaka, možda najviše i kopanjem krasta i upalnih akni, a nakraju i češkanja od uboda komaraca koji me eto često napadaju, i to na veliko...potom sam otišla na laser da ih skinem bar na području prepona, ali u kozmetičarke u jednom poznatijem splitskom salonu koji ima dulju praksu korištenja lasera, koja mi je uz to koristila neku kiselinu....laseri koji su korišteni bili su IPL i još jedan za koji neznam koji je, al doslovno je imao kao neke izboje struje koji su mi pržili kožu na području fleka...u kombinaciji sa tom kiselinom, dobila san opekotine 1. stupnja za koje je kozmetičarka govorila da su normalne i da kad zaraste to sve biti manje intezivno (sa 1. tretmanom)...međutim točkice su postale veće flekice i u konačnici puno veća šteta a ja san dobila lekciju. mislim čak da opekline i nisu bile prvog stupnja jel koliko znam to su opekline na razini opekotina od sunca a meni je to bilo intezivnije, sa krastama uz naknadno ljuštenje kože...

Obratila sam se dermatologici koja mi je rekla da nema tu velike pomoći, dala upute kako da ne pogoršavan situaciju i spomenila da jedina mogućnost da se toga rješim je laserski centar na Šalati na koji će me uputit na jesen ukoliko budem zainteresirana...i nakraju, moje pitanje se odnosi na taj tretman.

Zanima me cijenik tretmana uklanjanja tamnih mrlja sa područja unutarnje strana bedara i vanjske strane potkoljenice, gdje su mi izražene mrlje???
(predpostavljam da neki cjenik postoji jel sam isti vidila izložen u klinici za dermatologiju u splitu, iako se odnosi na tretmane uklanjanja dlaka i kapilara...)

Isto tako, ukoliko znate, postoji li praksa obročnog plaćanje s obzirom da je ipak obično riječ o velikim ciframa??

I da li je potrebno više tretmana da bi se dobija potpuni efekt ili je dovoljan jedan??

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.07.2012. 22:50

Ovakve pigmentacije kakve Vi navodite nisu pogodne za laserske tretmane (mogu se čak i pogoršati).