Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Melasma


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Frida1982

28.10.2014. 20:20

Poštovani,
Nakon prve trudnoće pojavila mi se melasma na predjelu obraza (rubni dio prema očima)-tretirala sam je raznim kozmetičkim preparatima (hidrokinon,glikolna kis. i sl.) ali bez uspjeha.Sad sam ponovno trudna i nažalost melasma se pojavila na čelu.Moram napomenit da sam jako disciplinirana-mazala sam visoko SPF (50+) cijelo vrijeme i s prvom i ovom trudnoćom,nisam se sunčala i sl.Da li postoji neki tretman koji se smije raditi za vrijeme trudnoće (u zadnjem sam tromjesečju),odnosno kad najranije smijem isprobat neki tretman (kem.peeling,mikrodermoabrazija,laser) ako dojim?Što mi savjetujete-jako me frustriraju te fleke!!??
Unaprijed hvala na odgovoru!
Lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.11.2014. 15:40

Dok ste trudni i dok dojite treba izbjegavati tretmane s kemijskim supstancama. Laserski tretmani i mikrodermoabrazija nisu dobro rješenje niti inače. Kemijski peelinzi bi pomogli. Možete pokušati i Pigmanorm kremu kroz 4 tjedna kada prestanete dojiti.