Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Nevus fibromatosus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iva32

03.11.2008. 11:15

Poštovani,

željela bih ukloniti madež (nepigmentiran) koji sukladno dijagnozi dermatologa predstavlja nevus fibromatosus i može se ukloniti iz estetskih razloga (nema posebnih razloga za medicinsko uklanjanje). Kako se isti nalazi na licu (nos) sukladno mišljenju kirurga pretpostavlja se da bi klasičnim kirurškim uklanjanjem mogao ostati veći ožiljak. Stoga mi je predloženo uklanjanje istog radiovalnom metodom. Molila bih Vas za mišljenje da li je navedena metoda uklanjanja sigurna odnosno da li ima bilo kakve štetne učinke budući da se navedenom metodom madež ipak ne uklanja u cijelosti (ostaje korijen).

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Iva

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.11.2008. 10:00

Preporučio bih Vam C02 laser.

zvrndo

08.05.2012. 18:35

Poštovani,
suprug je prije par tjedana uklonio čudnu znamenku sa noge,kontrolu i vađenje konaca je već obavio,a nalaz PHD-a je tek sad gotov.Patološke dijagnoze su KERETOSIS ACTINICA i NAEVUS PIGMENTOSUS COMPOSITUS.Histološki,na pojedinim rezovima nalazi se promjena koja zahvaća bazalne slojeve epidermisa,pri čemu su oni poremećene stratifikacije uz izraženu hiperkromaziju i blagi polimorfizam jezgara te odgovaraju aktiničnoj promjeni epidermisa. Također se na pojedinim uzorcima nalaze i naevus stanice na dermoepidermalnoj granici,ali i intradermalno,s vrlo oskudnim pigmentom u citoplazmi. Obje promjene odstranjene su IN TOTO.
Malo me sve to brine i zanima me da li se mora još nešto poduzimati, s obzirom na prvu dijagnozu,iako je sve odstranjeno?
Unaprijed veliko hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.05.2012. 20:20

S obzirom da su obje promjene odstranjene u cijelosti, nikakva druga terapija nije potrebna.