Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


oziljak na licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lunja

28.03.2012. 09:30

Postovani,

moja kcer (ima 9 godina) je prije godinu dana ogrebla obraz na kvaki od lifta. Iako ogrebotina nije bila duboka i nije doslo do komplikacija, na obrazu joj je ostao uzduzni oziljak duzine oko 2.5 cm i sirine 3 mm. Mazali smo Contractubex gelom, ali oziljak je i sada nakon 1 godine vidljiv. Da li postoji jos neka krema kojom bismo mogli tretirati taj oziljak?

Hvala!

Lijep pozdrav,
Mama L.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.03.2012. 20:05

Godinu dana nakon ozljede, ožiljak je formiran i mazanje krema neće više pomoći.

saphire

02.04.2012. 12:05

imam dijete, dob 4,5 godina...u veljači ove godine, pala je na led i rasjekla arkadu. ožiljak je cca prema 2 cm dužine i par mm širine. Imala je 1 šav. Nakon skidanja šava brazda se proširila i izgleda da bi trajno ostala..Može se to kako riješiti? jel estetska kirurgija primjerena djeci, kojo dobi zapravo...? Conratubex nema baš učinka..Ima neka druga krema??? kako se radi o brazdici...Što da radim..?
mama u potpisu.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.04.2012. 15:20

Kreme nisu obično od veće koristi, ali ima smisla još neko vrijeme mazati Contractubex. Vaše dijete je još premalo za bilo kakve zahvate. Za nekoliko godina javite se plastičnom kirurgu koji bi procijenio dolazi li u obzir neki zahvat.