Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


artroza 2


Autor Poruka

Marija

10.01.2002. 12:19

Jučer sam poslala upit o dijagnosticiranju artroze. U međuvremenu sam pročitala članak o kompjutorskoj šaki ili sindromu karpalnog tunela, pa sam ustanovila da osim već spomenutih simptoma imam i druge koji su karakteristični za ovaj sindrom- primjerice trnce u šaci i prstima. Iako nisam cijeli dan vezana uz rad na kompjutoru, do nedavno sam koristila laptop s kuglicom-mišom u sredini, tako da su mi obje šake-unutrašnji dijelovi koji me bole bili stalno pritisnuti na podlogu. Može li i to biti uzrok mojim problemima?
Srdačan pozdrav, Marija

mr sc dr Porin Perić

25.01.2002. 19:03

Poštovana Marija!

Prvo sam odgovorio na Vaše prethodno pitanje, a sada mogu dodati slijedeće: moguće je da rad s kompjutorskim mišom dovede i do simptoma koje Vi imate. Budući je kolega fizijatar ipak rekao da imate artrozu, to treba razjasniti primjenom pretraga koje sam Vam naveo.
Ako sve pretrage budu uredne, moguće je da je razlog za Vaše tegobe i u čestom korištenju kompjutora i kompjutorkog miša.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog