Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


xxx


Autor Poruka

Mia

22.01.2002. 12:22

Imam 33 godine i sljedeci problem,
od prije dva mjeseca primjetila sam malu oteklinu iznad zgloba na lijevoj nozi.Nakon par dana bol se prosirila prema listu noge i trajala je oko 20 dana. Blaga oteklina je i dalje , malo vise je izrazajna ako dulje stojim na nogama. Sada tu bol osjecam na pocetku stopala i ta bol se ponovo vratila . Molim Vas da li su u pitanju zglobovi ili vene , do sad nisam imala problema sa bilo kakvim otocima i bolovima u nogama.

Unapred zahvalna

mr sc dr Porin Perić

26.01.2002. 22:41

Štovana Mia!

Može se raditi o nekoliko stvari. Ili je riječ o perimaleolarnoj oteklini stopala, koja je obično bezazlena i nije direktno vezana za reumatologiju, a može se pojaviti nakon duljeg stajanja ili hodanja. Međutim ta oteklina je obično obostrana, što kod Vas nije slučaj.
Može se raditi i o oteklini samoga zgloba, dakle gležnja ako sam dobro shvatio, koja može biti uvod u neku upalnu bolest zglobova, tim više što se vraća i širi i na prednji dio stopala. I Vene mogu biti uzrokom sličnih tegoba, tako da svakako preporučam pregled liječnika reumatologa, koji će najbolje procijeniti o čemu se radi.

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog