Re: Liječenje Candide

Poštovani,

već više godina imam problema s kroničnom kandidijazom. U 3. mjesecu 2014. godine mi je pronađena ureaplazma, nakon čega sam uzimala doksiciklin i pripravke od nevena i kantariona za gljivice. Nekoliko mjeseci kasnije su urađeni kontrolni brisevi te je ustanovljeno da ureaplazme više nema. U 9. mjesecu sam ponovno imala problema s gljivicama te mi je propisana sljedeća terapija: diflucan tableta, macmirror vaginalete i Vagisan vaginatoriji te sljedeći mjesec ponovno uzimanje diflucana, rojazol vaginaleta i kreme te lactogyna. Situacija se popravila te dosad nisam imala većih problema s obzirom da sam uzela navedenu terapiju i svakodnevno pila domaći kefir od tibetanske gljive. S obzirom da sam razvila gastritis, kefir sam morala ukloniti iz prehrane i problemi s gljivicama su se vratili.

Trenutno imam problema sa želucom i probavom te svrbežom i sirastim iscjetkom iz rodnice. Zanima me da li mogu ponoviti terapiju - uzimati ovaj mjesec macmirror vaginalete, izmjenično s vagisanom i diflucan tabletu te sljedeći mjesec rojazol, lactogyn i diflucan ili će učestalije korištenje preparata uzrokovati veće probleme?

Dijabetes nemam, obavila sam sve krvne pretrage. Mislim da su glavni uzročnici nerviranje i stres koji su neprekidno prisutni u mom životu.

Lp i isprike zbog poduzeg posta.