HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


help me!!!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ja

07.09.2003. 15:23

Imam 16.5 godina, stari mi je alkoholičar, a stara je bolesna na živce. Živimo u dvosobnom stanu nas 5 (mama,tata, brat i sestra). Svaki božji dan oni viču na mene, tuku me,... Najgore od svega su mi psihička zlostavljanja!! Često razmišljam o samoubojstvu. Nemam prijatelja i nemam se kome povjeriti. Mislim da bi mi bilo sto puta bolje u popravnom nego s njima. Mrzim ih toliko da želim da umru što prije!!!!
Previše sam se napatio u životu i nevidim drugo rješenje osim štrika. Pokušao sam s njima jednom razgovarati normalno, ali ništa od toga. Miran sam i netražim probleme, ali problemi uvjek nađu mene. Starci misle pa pušim travu, dilam i takve stvari, zato mi nedaju da izlazim kontroliraju me, ma jednostavno mislim ni u popravnom nisu takve diktature. Glupo mi je nazvat hrabri telefon zato što jednostavno neznam šta da im kažem,...
PLEASE HELP

maria

08.09.2003. 19:18

Moje ime je Maria
Zaista bi ti željela pomoći je znam da ti je stvarno teško u životu. želim da znas da nisi ti kriv za ovo što ti se događaveć tvojim roditeljima treba pomoć. Rekao si da misliš da ti je jedino riješenje samoubojstvo vjeruj mi to nije dobro rješenje , znam iz iskustva naime i ja sam to pokušala napraviti u tvoji godinama ali radi drugih razloga ja ti nemog hodati i mislila sam da nema smisla tako živjeti ali sada sam zahvaljujući dobrim ljudima dobro imam divnog dečka i sretna sam iako sam mislilila da nikad necu biti. znam da zvuči kao fraza ali poslje kiše uvjek dolaz sunce.
Željela bi ti postati prijateljica ako želiš i da mi se možeš javiti kasd god poželiš s nekim poprićati, ili se osjećaš tužno i osamljeno. Trebao bi se javiti na hrabri telefon oni će ti znati pomoći samo im isprićaj svoju priću i vidi ćeš da če ti pomoći.
Nadam se da ce ti nakon sto pročitas ovaj mail bit baren malo lakše i da ces mi na njega odgovoriti

jedan neobicni tata

21.09.2003. 10:35

Bok!
Stari, ne daj se tako lako. Vrijeme je na tvojoj strani. Uostalom, gore nego sto ti je sada ne moze biti, sto znaci da se u buducnosti mozes nadati samo boljem. I nije vazno sto drugi misle o tebi (ukljucivsi i tvoje starce) vec je bitni sto ti mislis o sebi, jer sam sebe najbolje poznajes. Dakle ne ulazi u konflikt sa starcima i pusti ih da misle i govore sto zele. Kada te vicu ili tuku obracaj im se samo lijepo iako to u tome trenutku ne zelis. Prije ili kasnije pogodit ces ih u tanku zicu. To ti moze mozda olaksati trenutnu nesrecu. A za koju godinu, kada te prestanu tretirati kao dijete i kada se i fizicki promijenis i oni ce se scoolirati. Samo strpljenja. I ne zaboravi, zivot moze biti i lijep i bit ce lijep posebno kada budes samostalan, a to ce vrijeme doci i prije nego mislis. Tada ce sve ovisiti o tebi i ti ces izgraditi svoju srecu...ma ceka te jos toliko lijepih dozivljaja u zivotu.....glavu gore, you are the best....

amra

26.04.2004. 19:00

Dragi ja,
Dirnulo me je tvoje pismo i željela bih ti pomoći samo kada bi znala kako. Znam samo da ti imaš pravo na svoj život, svoju priču, a li i tvoji roditelji na svoju. Pogledaj kako je njihova priča nesretna i kako ima turoban tok, zašto ti ne bi pokušao da tvoj život ne izgleda tako? U čemu je fol, možeš li skontati zašto tvoj stari pije i šta misliš, hoćeš li postati kao on kad odrasteš ili će ti se zbog svega što preživljavaš takav način života zgaditi. Šta vam fali, možda lova, pa onda bi valjda trebalo neku školu učiti i biti uporan i vrijedan pa obezbijediti sebi dobar život. Super je da se ne baviš toksikomanijama, samo tako nastavi, i samo misli na svoj koncept, svoj život, šta ti želiš i kako da to postigneš. ja lično kada mi je teško - okrenem se Bogu, jer stvarno mislim da mi nasvijetu niko nemože pomoći, ljudi su takvi gadovi, da mi jedino neko Svemoguć može olakšati dušu. I kada se pomolim, vjeruj, bude mi lakše ili kada ja nekome pomognem, učinim neko dobro djelo, evo javim se tebi naprimjer.
Eto, ako ti je ovo išta pomoglo ili ako želiš, javi se.

Amra

aleksandra

08.09.2004. 13:01

Mislim da je najbolje da mislis na sebe kako da ostanes normalan i da slucajno ne pokusas da sebi oduzmes zivot. Moj zivot je slican. Ja sam pokusala i ostala ziva. Smatram da treba da zivim. Prosle su godine. Potrudila sam se da zivim svoj zivot i uspjela sam u tome. Moras biti jak i misliti na buducnost, jer je imas. Sve ce to proci i jednog dana ces drugacije gledati na sve to sto ti se desava. Nije zivot tako crn. Nisu citav svijet tvoji kod kuce. Ima drugih ljudi. Zivot nudi puno mogucnosti, iskoristi ih. Zelim ti puno srece.