HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


pomoc djeci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bubica

31.03.2002. 21:28

Stovani,
u djetinjstvu sam bila zlostavljano dijete, fizicki i psihicki. Sad sam to nekako "prebolila" i zaboravila (mada ce mi uvijek ostati psihicki oziljci). Htjela bi pomoci djeci koja su zlostavljana, mislim da im mogu pomoci svojim iskustvom, ali ne znam kako i gdje? Zivim u Rijeci. Moze li mi netko pomoci? Hvala!

Ana

02.04.2002. 16:50

Draga Bubice, pisem Vam iz udruge Hrabri telefon - telefon za zlostavljanu i zanemarenu djecu. Nakon iskustva kojeg imamo u radu sa zlostavljanom djecom (i odraslima koji su bili zlostavljani u djetinjstvu) znamo da mnogi zive sa svojim tuznim i teskim pricama koje najcesce nikom nisu niti ispricali, a iznevjerili su ih upravo oni koji su ih trebali zastititi i voljeti. Stoga Vas razumijemo kad kazete da su "ostali oziljci". Takva iskustva je vrlo tesko preboljeti, ako osoba ne potrazi pomoc i podrsku, ponajprije od strucnih osoba (psihologa). Prekrasno je sto ste se ohrabrili i sto svojim iskustvom zelite pomoci drugima. U Rijeci pri Domu zdravlja djeluje udruga "Tic" koja je prvenstveno namijenjena pomoci zlostavljanoj i zanemarenoj djeci. Vjerujem da biste se mogli njima javiti (na broj 051 334 980) i predloziti Vasu pomoc. Takodjer mozete ponuditi volonterski rad i nekom djecjem vrticu, npr. vrticu "Rijeka", Dolac 3 (051 217 250). Srdacan pozdrav

Bubica

03.04.2002. 00:10

Puno hvala! Javit cu se udruzi Tic. I da, imate pravo da je tesko "zacijeliti" sve te oziljke. Neko sam vrijeme isla kod psihoterapeuta i mislim da mi je to puno pomoglo. I sada, kad god imam tako nekih problema, zelim razgovarati s nekih, odem do psihpterapeuta i to mi pomaze.
Hvala jos jednom!