HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Kako dalje?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita

09.04.2002. 11:31

Ja sam prije jedno mjesec dan podigla optužbu protiv svoga strica koji me je dirao po nezgodni mjestima dok smo bili sami.To je trajalo godinama u par navarata,za to niko nije znao jer sam ja šutjela o tome.Kada više nisam znala se držat s tim kada sam počela imat problema zbog toga odlučila sam reči svoju tajnu.Policija ga je privela i trenutno je na uvjetnoj slobodi.Mene su pitali jel hoču da ga zatvore ili da se lječi ja sam rekla da neka se lječi.On sada priča da sam ja spavla s dečkom i da sam ostala trudna pa da sam ga zato optužila.Ljudi misle da sam trudna al ne sa svojim dečkom nego sa stricem.Ja se pravim da me baš briga kaj pričaju al ja to nemogu više izdržati!!!!!!!!Molim vas pomozite mi!

Ana (Hrabri telefon)

10.04.2002. 17:50

Draga Anita, (iako ne znam koliko Vam je godina) Vaša je priča zaista tužna i teška - tim više, pretpostavljam, što je Vaš zlostavljač na uvjetnoj slobodi i prikazuje Vas u lošem svjetlu pred drugima. Na kraju Vi osjećate sram i krivnju, a ne on. Mislim da je ovakvu vrstu traume teško prebroditi sam, bilo bi jako dobro da potražite stručnu pomoć i podršku (ili da nazovete Hrabri telefon na 01 4826 051, svakim radnim danom od 10,00 do 16,00h). Važno je da znate da je Vaš postupak jako hrabar i zaslužuje svaku pohvalu. Naime, za većinu sličnih priča nikad se ne sazna, o tome se u društvu malo govori, a prema istraživanjima, svaka je četvrta djevojčica do svoje 14.-e godine doživjela neki od oblika seksualnog zlostavljanja. Vi ste bili odvažni i odlučili prijaviti osobu koja Vas je zlostavljala. Ako Vam to barem nešto znači, nadam se da će Vaša priča biti ohrabrenje za mnoge djevojke i mladiće, koji su doživjeli zlostavljanje, a dosad se nisu ohrabrili ispričati svoju priču i potražiti pomoć. Jer bez pomoći, posljedice ostaju i s njima nije lako živjeti.
Puno sreće i srdačan pozdrav (nadam se da ćete se još javiti)
Ana, Hrabri telefon

p.s. Više materijala možete naći i na www.hrabritelefon.hr