Kardijalna kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 51 | Broj poruka: 108

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u prsima


Autor Poruka

Zabrinuta

15.03.2004. 08:51

Mom ocu je prije 16 godina ugrađen pacemaker. Sada ima 66 godina.Lani su mu prvi put promijenjene baterije. Uglavnom je sve bilo u redu, ali zadnje vrijeme se tuži na jake bolove u prsima koje osjeća non-stop što ga izluđuje jer ne može ni spavati po noći. Prije 3 mjeseca mu je ugrađen i 1 stent. Doktori mu mijenjaju lijekove i terapiju-jer ima vrtoglavice i nizak tlak- ali njega i dalje stalno pritišće i boli u prsima. Možete li mi reči koji sve razlozi mogu biti i da li je to nešto s čim se mora pomiriti ili ima neke nade da ta bol ipak prođe?Voli šetati ali se jako umara.Da li je korisnije mirovanje ili aktivnost u takvom njegovu stanju?

doc. dr. sc. Darko Anić

15.04.2004. 22:50

Vas otac treba sto prije posjetiti kardiologa radi pregleda i osnovnih kardioloskih pretraga (laboratorijski nalazi, EKG, RTG srca i pluca, ergometrija). U slucaju indikacije od strane specijaliste kardiologa u obzir dolazi UZV srca, te eventualna koronarografija (invazivna pretraga).
Ovisno o rezultatima nalaza odredit ce se potrebna terapija i rezim zivota.