Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


eprex


Autor Poruka

zoran

23.04.2002. 16:00

Kad će dopustit da malo bolje živimo,tj.kad če nam davat eprex više od 90 hemoglobina U Rijeci, jer negdje davaju. Ja nemam previše strpljenja za čekanje, bez ljutnje ako puknem i napravam glupost pa če neko stradati od tog vječa koje to izglasuje Bez ljutnje vi koji odgovarate na ova pitanja to se tiče samo njih.
kad če usvojit predlog o povečavanju eprexa sa 90 na bar 100 ili 110 i kad če napravit listu ljudi koji su voljni davati organe pri slučajnim smrtima

prof. dr. Petar Kes

23.04.2002. 22:12

Upit: eritropoietin (Eprex, Recormon)
Eritropoietin (Eprex, Recormon) je osvjedočeno djelotvorni lijek koji se rabi u liječenju anemije kod bolesnika s uremijskim sindromom. Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju donijelo je smjernice za primjenu eritropoietina u anemičnih bolesnika s uremijskim sindromom. Ministarstvo zdravstva prihvatilo je smjernicu kao pravovaljanu. Ciljana koncentracija hemoglobina je 110 do 120 g/l. Smjernica za liječenje eritropoietinom nalazi se na internetu - pogledajte stranicu Ministarstva zdravstva na kojoj se nalaze smjernice za liječenje pojedinih bolesti.
Radi se na izradi donatorskih kartica; postoji mogućnost da se na novim osobnim iskaznicama uvede oznaka za donorstvo (darovanje) organa.
S poštovanjem,
Prof.dr. Petar Kes