Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oticanje nogu


Autor Poruka

Mihaela

16.06.2003. 19:16

Imam 20. g. Od svoje 5.godine pa do negdje 16. sam liječila "cistitis cyisticu" na KBC Šalata-smanjen kapacitet mokraćnog mjehura i ciste na mokraćnom kanalu i lukovičasto proširenje istog, pa povećana količina bakterija (pogotovo eserihije coli) koje su mi prouzročavale stalne upale mok. kanala i za to sam koristila razne lijekove, što domaće, što strane. Od završetka liječenja ne osjećam neke posebne simptome. Nema više tih napadaja bolova u trbuhu, ali kad moram na wc-moram odmah. S bubrezima je uvijek bilo sve u redu. Primjećujem jedino da su mi gležnjevi i nožni prsti često natečeni nakon dosta hodanja ili bavljenja nekom aktivnošću (često me nažuljaju cipele), a pogotovo u pms-u. Ima li to kakve veze s bubrezima ili s prijašnjom bolešću? Unaprijed hvala!

prof. dr. sc. Petar Kes

20.06.2003. 07:44

Poštovana,
obzirom na anamnezu o učestalim i dugotrajnim infekcijama mokraćnih puteva, kao i anatomskim promjenama mokraćnog sustava, preporučam kontrolu interniste-nefrologa.
Oticanje stopala ne mora biti u izravnoj vezi s bolesti mokraćnog sustava.
S poštovanjem,
prof.dr.Petar Kes

Dragica

02.02.2004. 16:48

Pre sest meseci sam imala eserihiju u mokraci.Tada sam je izlecila antibiotikom.Uradjena je analiza mokrace i bakterije vise nije bilo .Uradjena je i kompletna biohemijska analiza krvi i sve je bilo u redu.Od tada imam otoke na obe noge kao loptice u predelu clanka.Zadnjih mesec dana boli me desna peta. Zadnjih nekoliko godina imam povecanu telesnu tezinu dosta celulita i smanjenu fizicku aktivnost. Ne osecam se bolesno osim sto mi je kondicija nesto losija. Jako me brine taj otok.Molim za savet .