Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


alergija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

10.09.2002. 09:30

Postovana doktorice!
Moje djete od 16 mjeseci, nakon alergijskog konjuktivitisa i osipa po trupu, sada ima povecane mandule,ali bez crvenila. Kad spava, obicno na trbuhu, cuje se glasno hrkanje. Posljednja dva dana uopce ne zeli jesti i odbija cak i tekucinu. Bili smo kod pedijatra i njegovo je misljenje da nije nista strasno. Koji je moguci uzrok njegovih tegoba? Da li je sve povezano s alegijom (na nesto) ili je mozda u pitanju "treca mandula" i kako da mu pomognemo?
Hvala

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

10.09.2002. 20:05

Cijenjena gospođo, na Vaše pitanje "kako da mu pomognemo ?" mogu Vam savjetovati da počnete od ORL-specijaliste (po mogućnosti za djecu). Hrkanje upućuje na povećane adenoide ("treća mandula"blunk. Ta dijagnoza može biti uzrokom i manjku apetita, koji navodite. Ukoliko se dijagnoza potvrdi, liječenje je brzo i efikasno: odstranjenje adenoida. Alergijske smetnje (ako su zaista utvrđene) koje spominjete, vjerojatno su, poseban problem (a, ako i postoji stanovita veza s adenoidima, teško ju je dokazati). Mnogo pozdrava.

mama

18.09.2002. 15:41

Zahvaljujem na odgovoru.
Nakon terapije Claritin sirupom, koje je djete dobilo zbog alergijskog konjuktivitisa, potpuno je nestalo "hrkanje" i vratio mu se apetit.