Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


apetit kod 1,5 mjesecne bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

adrijana

06.02.2003. 11:40

Stovani,

imam bebu staru 1,5 mjesec. zbog operativnih zahvata na grudima onemoguceno mi je dojenje (napominjem da nije rijec o estetskim zahvatima) te bebu hranim adaptiranim ml. isprva je hranjena Bebimilom 1 no nakon prve kontrole prelazimo po savjetu pedijatra na nan1. beba je rodjena s 37 tjedana i tezila je 2500 gr. na prvoj kontroli kod pedijatra tezila je 3500 gr. medjutim, nakon sto je usla u 2 mjesec, apetit joj se rapidno pokvario. pocela je jesti oko 40 ml po obroku iako je prije toga jela izmedju 80 i 90 ml. uz to, beba ima prilicno jake grceve pa smo, opet po preporuci pedijatra, presli na comformil 1. s comformilom se situacija poboljsala, apetit se vratio no samo na tjedan dana. sada smo opet "na pocetku". beba opet preskace obroke, jede po 40 ml. po obroku. prilikom posjeta ordinaciji, prije desetak dana, pedijatrica je zakljucila da beba napreduje (imala je oko 3700 gr.), no trazila je da napravimo pretrage krvi i urina. nalazi su bili vrlo uredni. ipak, mene brine to preskakanje obroka i slab apetit. naime, beba je imala vrlo uredan ritam (obroci svakih 3-4 sata) no, otkako odbija pojedine obroke, sve se poremetilo. ja sam u strahu da je gladna, i uopce sam izgubila predodzbu kada bi trebala jesti. stolice koje su isprva bile neredovite, s comformilom su se popravile, no sada su ponovno neredovite. za desetak dana trebali bismo ici na kontrolu kod pedijatra i cijepljenje. zanima me, mozemo li uciniti sto za poboljsanje apetita, i je li to zabrinjavajuce? grcevi su joj takodjer cesti, gotovo po citave dane.

Dr. Darko Richter

06.02.2003. 22:32

Za apetit u malog dojenčeta ne postoji lijek. Koliko vidim prilično uredno napreduje i ne bih zbog toga brinuo, već bih pokušao malo regulirati prehranu, tj. oko 6-7 obroka, bez nekih čajeva i napitaka između, što niti ne navodite. Strpite se do slijedeće kontrole, pa se posavjetujte sa svojom liječnicom.