Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Autizam?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ljubeella

08.07.2023. 10:45

Dobar dan beba 16mjeseci govorila je povremeno mama,tata,kuko,nana,da odjednom ništa vec duže vrijeme to je trece djete i nismo culi da guguce osim toga ima problema s stolicom/zatvor,kod hranjenja cesto joj se želudac digne zna i povratiti a od 2 mjeseca života borimo se s katarom i zacepljenim nosicem s puno ispiranja fiziološke i u unedogled ide na inhaliranja sultanol,efedrin,melart,fenistil kapi,biselvon,maxitrol,razni sirupi deksametazon inekcije medrol.... i sada je krenuo veliki na tocke osip crveni gdje je pokusano s bepanderm medutim otvorile su se rane oko zglobova tu je dobila kremu diprogenta...molim vas za svjet u vezi svega od kuda krenuti za daljnje pretrage?
Unaprijed zahvaljujem.
Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

11.07.2023. 12:35

Prvo se obratite primarnom pedijatru kod kojeg vodite dijete za sistematske preglede ili kada je bolesno. Ako su kožne promjene jako izražene bilo bi dobro konzultirati dermatologa i ev. napraviti alergološko testiranje. Što se tiče nazadovanja u razvoju govora pedijatar će odlučiti da li je vrijeme za daljnju obradu (logoped, psiholog, neurolog, ispitivanje sluha).