Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Povracanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

natalinatali

01.07.2023. 09:30

Poštovani doktore, moja curica od 4 god prije tri dana u popodnevnim satima povratila zobena kašu od cikle, mrkve, jabuke i banane. Kako je to bilo nakon uzimanja obroka sat vremena i tijekom vožnje autom nakon pijenja i vode pretpostavila sam da joj je teško pao i da ju je samo smucilo. Povratila je neprobavljeni sadržaj. Danas nakon tri dana iza ponoć povratila, prethodno se vratila po krevetu da je boli stomak (tako je i prije tri dana rekla prije povracanja da je boli stomak. Noćas je povratila sadrzaj vecere u kojem du boli cujeli komadiće hrenovke, kao da ih nije sazvakala. Uz to je vecerala i palačinku. Ona je inače alergičnoa na ribu( manifestiralo povracanjem) i lješnjak (urtikarija), posljednji prick test prije pola godine bio uredan a krv su imali u kbc split samo za jaje i bio je uredan, no ona povremeno ima i dalje dermatitise. Inače voli dosta usitnjenu hranu i slabo žvače. Ja ću vam biti iskrena i reci da sam se nakon ovog ponovnog povracanja zabrinula i odma su mi misli na ruznom...al kako je osim ovog sve drugo uredno, ne zali se na nista, puna energije dobro jede (iako preferira usitnjeno i kasasto) nadam se da bez razloga brinem, pa molim vaše mišljenje o mogućim uzrocima. Puno puno hvala

natalinatali

01.07.2023. 16:50

Naikako nema temperature i odlično je raspoložena cijelo vrijeme i vrlo aktivna, na slatkiše jutros navalila al doručak i ručak slabo pojela tako da možda da nije viroza neka želučana...ide u vrtić I druži se i izvan vrtića sa dosta dijece a ima naviku stavljanja rukica u usta, pa možda da je pokupila jer baš ima u djiru dosta viroza sa.povracanjem. Da li bi bez obzira sto nema temp mogla biti i viroza? Hvala Vam jos jednom!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

11.07.2023. 12:35

Temeljem svega napisanog ne nalazim elemenata da je riječ o nečem ružnom što bi Vas trebalo brinuti. Obzirom na sve navedeno i obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju vjerojatno je u pitanju viroza koj većinom ne bude popraćena temperaturom.