Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba 6mj hoda


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

JustK

11.12.2019. 10:45

Poštovani,imam bebicu staru 6,5mjeseci. Isključivo dojena. Krenuli sa dohranom u vidu bvd metode prije 2 tjedna. U rodilištu je držala sama glavicu,odnosno podizala je,počela je puzati "vojnički" sa 4 mjeseca,sjela uz oslonac ruke sa nepunih 5mjeseci te puže na koljenima od 5.mjeseca da bi se sad,unazad 2 tjedna,počela dizati uz ogradicu krevetića, uza zid,krevet,mene,tatu te stajati. Sjedi bez oslonca također. Moje pitanje glasi : trebam li joj to dozvoliti? Nikada je ne bih sama podizala u stajaći položaj niti bi dozvolila ikome da to napravi jer ne želim ometati njen motorički razvoj,ali ona sama uporno želi stajati. I smije se tada. Jako je veseli kada ustane. Na kontroli kukova sa 2mj je bilo sve u redu. Molila bih savjet što da radim. Dozvoliti ili ne?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.12.2019. 21:55

Sve što dijete može učiniti samo ne treba braniti. Prema opisu nema nikakvih znakova odstupanja u razvoju te se može zaključiti da je dijete napredno.

JustK

27.12.2019. 23:26

Poštovani doktore, zahvaljujem na odgovoru. U privatnom razgovoru sa dječjim fizijatrom mi je rečeno da ne dozvolim još stajanje te da pokušam ograničiti njeno "dizanje na ruke" iako i sama imam isto misljenje kao i Vi. Naravno,ona se u međuvremenu diže iz iskoraka i hoda uz pridržavanje za namještaj. Ostaje mi kupiti samo kacigu happy
Još jednom hvala najljepša. Drago mi je da sam Vas pitala.
Lijepi pozdrav