Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba ne želi jesti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lucky29

20.12.2019. 16:10

Poštovani, imam muško dijete od 4 mjeseca i 20 dana. Rođen je u terminu sa 3.230 kg i 52 cm. Na sistematskom sa 4 mjeseca imao je 6.360 kg i 63 cm. Od rođenja je bio na mom isključivo izdojenom mlijeku jer dojenje nije bilo moguće zbog potpuno ravnih bradavica. Ubrzo smo morali uvesti povremeno i adaptirano a zadnjih nekoliko dana je isključivo na adaptiranom mlijeku jer moje mlijeko nestaje. Do sada smo probali Aptamil i Nan ar zbog povremenog bljuckanja no sada je na Aptamilu. Probali smo uvesti i povrtne kasice te u mlijeko rižine pahuljice. On je inače sretna beba ima već dva donja zubića ali problem je kada treba jesti. Već zadnjih oko mjesec i pol uspijevamo ga nahraniti uglavnom samo kada spava jer kad je budan vrišti čim ga se stavi u položaj za hranjenje ili popije par gutljaja i počne tući bocu. Isto je i sa hranjenjem na žličicu pojede par žličica nakon toga vrištanja i odbijanje. Što se tiče količina koje pojede njegov nekakav maksimum je 130 ml što je mnogo manje nego na kutiji proizvođaca pa ga pokušavamo hraniti svaka tri sata kako bi u 24 sata pojeo barem nekakvih 800 ml. Najčešće pojede 780 a nekad se desi da pojede i 900 ali jako rijetko.
Zadnjih dana i hranjenje u snu je postalo izazov jer pojede nešto ali se vrlo brzo probudi i više ne želi pa je zbog toga nenaspavan i nervozan jer mu prekidamo san radi hranjenja. Sve navedeno smo rekli pedijatrici koja nije zabrinuta obzirom da dobro dobiva na težini jedino što je savetovala da započnemo sa dohranom. Molim vas da mi pomognete savjetom jer je hranjenje bebe za mene postalo jako stresno i frustrirajuće.
Hvala Lijepi pozdrav