Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6620 | Broj poruka: 26369

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Urtikarija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kia16

21.12.2019. 21:30

Pozdrav,Imam 24god i vec 2,5 mjeseca imam urtikariju, imam tri razloga zbog cega sumnjam da se pojavila,obukla sam hlace koje su dugo stajale u torbi na tavanu da probom da li mi i dalje mogu, onda zatim me je ugrizao komarac, pa sam posle jela sirov list celera. rekla sam doktorici porodicne medicine za te razloge ona sumnja da su hlace razlog. Propisala mi je Calcium Ca C 1000mg sumece tablete, koje sam popila i dok sam koristila bilo mi je malo bolje, ali kad sam prestala piti opet je buknulo po kozi i licu kukovima,
preponama. Otisla sam opet kod doktorice pa mi je sestra dala Synopen i Dexamethason posle te injekcije mi bude 2 dana dobro onda opet isto sve, pa sam otisla kod druge doktorice, propisala mi je lavrena tablete koje sam popila dvije kutije jednu dnevno, ublazi simptome u toku dana ali po noci opet se osip javi. Onda sam na svoju ruku pocela trosit tablete Letizen 10mg cetirizin dihlorid jednu dnevno , i one pomazu dok god ih trosim, ovo mi je sigurno peta, sesta kutija kako ih pijem.
Medjutim,u trenutku sam popila sve tablete i nisam taj dan imala,te sam sinoc zavrsila u hitnoj lice mi je oteklo oko ociju i usne se naduvale mnogo, i urtikatija je podivljala po tijelu svrbjela je jako i crvenila se, pa su mi opet dali injekciju istu Synopen i Dexamethason, nakon cega mi je odmah bilo bolje, i u hitnoj su mi rekli da nastavim piti cetirizin.
Vadila sam i krv dobila nalaze sve u redu
samo mi je MCHC povisen sa oznakom H 350 od kojih su 318.00-338.00 normalne vrijednosti
a snizen imam MONO monociti 3,90 od 4.00-10.00 normalne vrijednosti.
Dobila sam uputnicu Dermatologu, ovih dana cu i tu otici. Da naznacim nikada u zivotu nisam ni na sta bila alergicna. Pomozite ako mozete. Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.12.2019. 21:05

Obzirom na jako naoticanje lica treba isključiti hereditarni angioedem - no za to se treba obratiti imunologu. Svakako treba primarno napraviti kompletnu alergološku obradu i isključiti parazite. No ponovno ističem, obzirom na jaki otok u području lica nekako mi se čini najvažnijim isključiti gore navedenu bolest.