Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26390

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba od 13 mj. budi se svakih 1.5h noću i plače


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Charlie15

28.06.2021. 10:15

Poštovani,
moj sin od 13mj.,11.5kg, se budi svakih sat do sat i pol od trenutka kada ide spavati neutješan je, svako drugo buđenje dobije oko 1,5dcl mlijeka. Obično je to oko 20:30. Prije mjesec dana sam prestala dojiti zbog povratka na posao, a taj prijelaz je bio takav da smo smanjili dnevne podoje a onda ukinuli noćne koji su bili prilično česti, 5-6 puta. Umjesto toga smo prešli na kravlje mlijeko, prokuhano, punomasno svježe, do tada je probao većinu mliječnih proizvoda i nije imao reakcija. U svemu ostalome dobro napreduje, vesela je beba, dobro jede. Prije par dana sam primjetila da su mu desni jako otečene i da je četvorka izašla..a trojke još nisu..neznam da li može to biti od zubića. Ne spavamo svi skupa već mjesec dana pa bi mi svaki savjet dobro došao.
unaprijed velika hvala,

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.07.2021. 09:35

Prema navedenom nema znakova bolesti, kod svakog buđenja (a svi se procječno budimo 7x ) traži uttjehu. Mlijeko zasigurno ostavlja naslage na zubima i veći je rizik od nastanka karijesa. Pokušajte noću dati utjehu druge vrste (pomazite ga, dajte mu vodu ili dudu), to bi bilo dobro da čini otac. Možete očekivati burniju reakciju prvih par noći no treba ustrajati. Zadnji večernji obrok bi trebao biti konkretniji, ne samo mlijeko, kako bi zadržao sitost.