Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba od 3,5 mjeseca ne pokazuje znakove gladi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vjekoslav1

22.10.2022. 12:05

Poštovani molim vas pomoć. Naime beba je rođena 04.07. I ima 3,5 mjeseca. Od rođenja je na bočici jer nije od rođenja htjela vući cicu i po preporuci pedijatrice i patronazne rečeno mi je da se izdajam i dajem joj mlijeko na bočicu. No od stresa i straha jer ne želi jesti i ne pokazuje znakove gladi ja sam već nakon tjedan dana ostala bez mlijeka. Te prelazimo na hranu hipp comfort. Beba do današnjeg dana ne pokazuje znakove gladi. A kad joj ponudim bočicu jednostavno odmah nakon par puta što povuće mlijeko iz nje zažmiri i zaspi na bočici. Nema nikakav interes za hranom. I tako onda kroz žmirenje i kroz kao polusan popije iz bočice jedva nekih 130 ml. Ako je kojim slučajem budna, to jest ako se sama ne uspava na bočici onda popije i manje. Pedijatrica je rekla da ima blaži refluks pa da je ni ne nudimo većim količinama već više puta tokom dana. Preko noći isto ne traži hranu. Već jako čvrsto spava. Jedva uspijemo nekih 700ml navuči kroz dan i dva noćna buđenja. S time da ju je gotovo nemoguće razbuditi tokom noći. I kad joj jedva dam bočicu popije 90 ml i manje i skupi usta. Rođena je sa 2940 gr, sada sa 3,5 mjeseca ima 5600gr. Ja se trudim na sve načine da je nahranim, neznam gdje je problem. Jer da joj ne nudim hranu i ne razbuđujem redovito i preko dana i preko noći na bočici ne bi popila ništa. Bili smo i u bolnici zbog toga ali nitko ne vidi problem. Samo mi kažu hranite je tako. Ona se uspava na bočici jer joj je lijepo.Vadili krv i mokraču i napravili ultrazvuk abdomena i kažu zdravo dijete. Ali mene zanima dal je u pitanju neki obrambeni mehanizam jer ne pokazuje glad? Ili zato što redovito zaspi na bočici i moram je poticati i sa 3, 5 mjeseca da popije bočicu. Pokušali smo da je netko drugi hrani, da je ostavim duže bez hrane ali situacija je ista. Pedijatrica kaže da je moram noću buditi svaka 4 sata. A ja više neznam šta da radim. Molim vas savjet? Šta činiti i kako postići da beba sama zatraži hranu i da ostane budna kad jede. Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

26.10.2022. 10:45

Ono što treba je istaknuti je dobar napredak na težini - to je najvažnije. Drugo Vam ne mogu ništa reći, u Zagrebu postoji ambulanta za poremećaje prehrane (Klaićeva), možda bi bilo dobro konzultirati i neuropedijatra.