Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6456 | Broj poruka: 25762

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9


Beba odbija bocicu i slabo napreduje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MarinaMil

01.06.2022. 22:15

Postovani, imam curicu od dva i pol mjeseca koju hranim izdojenim mlijekom na bocicu svaka 3 sata uz jedan Aptamil dnevno. Nas problem je sto bebica jako tesko jede. Pojede 50 ml iz bocice i nakon toga se bocne buniti, okretati glavom i odbija jesti. Dizemo ju da podrigne ali i nakon toga place cim joj priblizim bocicu. Svako hranjenje nam traje duze od sat vremena. Dnevno uz veliku muku uspije pojesti oko 700 ml mlijeka. Dojili smo se 10 dana nakon izlaska iz bolnice i nakon toga je pocela istu stvar raditi sa dojkom, iz toga razloga smo presli na bocicu ali bez puno uspjeha.
Uz sve to slabo napreduje i na tezini. Rodena je sa 18.03. sa 3900 kg i 50 cm, otpusna tezina 3930 kg , a na vaganju 24.05. je imala samo 4950 kg i 57 cm.
Stolicu ima jednom do dva puta dnevno, zlatno zute boje, dosta rijetka i ponekad je prisutno malo sluzi te ima blago kiselkast miris. Nasa pedijatrica kaze da je to normalno kod beba koje se hrane majcinim mlijekom.
Inace je vesela i zivahna beba, lijepo spava i po danu i po noci a place samo kada jede.
Zamolila bih Vas za misljenje, je li moguce da malena ima nekakav problem, preporucate li da napravimo neke pretrage? Nasa pedijatrica kaze da zaostajemo sa kilazom ali da su neka djeca jednostavno takva.
Samo da jos napomenem, prije mjesec i pol su napravljeni nalazi urina i krvi i sve je bilo u redu.
Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.06.2022. 16:35

U prosjeku napreduje 500 grama na dan i to je dovoljno. Prema opisu bi mogla biti riječ o kolikama. Pročitajte članak o tome: https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/dojenacki-grcevi
Pogledajte video https://littledotapp.com/hr/blog/...jezbe-i-masaza-kod-dojenackih-grceva

Važno je da su aboratorijski nalazi bili uredni.