Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6620 | Broj poruka: 26369

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba odbija mlijeko


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja1009

22.04.2022. 10:15

Postovani. Molim Vas odgovor,savjet. Dojence 8 mj. Iskljucivo dojena do 5mj. Kad sam naglo izgubila mlijeko zbog bolesti,uz puno muke i truda uspijeli smo da prihvati bocicu i ad. Krenuli s dohranom, super je prihvatila kasice. Unatrag 2 tjedna pocela je sve manje piti mlijeko, pa sve do dana kad skoro nista. Odbija mlijeko, cak kad dajem u snu budi se na to i place. Ne zeli cak ni 5 sati nakon zadnjeg obroka. Promjenili brdo bocica i formula.probala na zlicu, spricu i nista. Koji dan popije kojih 300 do 400 ml al nekad ni blizu. Ocajna sam. Isto tako primjetila sam da kolicinski manje jede i kasice. Stolica je svaki dan skoro u isto vrijeme. Pelene mokre.Ona je aktivna tokom dana,zadovoljna,vesela beba, sa 6 mj je imala 9 kg. Sad mi se cini da je u stagnaciji, bojim se pada tezine. Koliko joj mogu nadoknaditi jogurtima? Mlijecne kasice poput keksolina isto ne zeli bas, vise sve povrtno ili vocno vodeno. Imala je simptome izbijanja zubi( jos nema ni jednog) da li je smanjeni apetit od toga mozda i da li to moze tako dugo trajati? Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.04.2022. 10:15

Potrebno je pratiti prirast na težini i ako nije zadovoljavajući treba učiniti dodatne pretrage. Jogurtom se može nadoknađivati manji unos mlijeka. Budite u kontaktu s djetetovim pedijatrom.

Maja1009

26.04.2022. 10:25

Hvala na odgovoru.
Unatrag nekoliko dana od postavljanja pitanja uspijevam joj u kasice tokom dana ubaciti 10 do 12 mjerica AD. I izmedju obroka vocni sir i jogurt. Lijepo pojede sve ponuđeno samo da nije mlijeko u bocici. Da li je to dosta mlijecnoga u prehrani. Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.05.2022. 12:35

Dovoljno je, bez brige. Samo kontrolirajte prirast težine.