Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba place po cijele dane


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bela0411

14.04.2019. 15:30

Postovani. Imam blizance stare 2 mj. Jedna od blizanki po cijele dane place. 3 ped su mi rekla da su moguci grcevi koji traju po cijele dane. Pije bebimil. Do mjesec dana malo vise je bila dojena, ali buduci da je sisala svakih sat i skroz plakala ped nam je rekla da je gladna i da u edem nadohranu a izbacimo sisanje. Jer ona je men kod sisanja skroz bljucala i nakon sat vremena pa je ped rekla da se nagnuta zraka i zato bljuca i place jer ne posisa dovoljno. To se sve malo smirilo kad sam uvela nadohranu. Jede 120 ml svaka 2 sat, jos uvijek bljuca cesto iza obroka, izvija se stenje i place. Nekad bljucne manje, nekad vise. Mene zanima dali tu problem mogu biti ti grcevi cjelodnevni ili postoji mogucnost problema sa gastro strane. Jer kad bljucne ona se ne normalno dere jos vise

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.04.2019. 12:40

Obratite se gastroenterologu, moguće jest da su u pitanju samo "obični" grčevi no može u podlozi biti i alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka (tada bi trebalo dati specijalnu formulu) a trebalo bi i napraviti analizu urina te ultrazvuk trbuha. Može se pregledati i stolica na skriveno krvarenje - ako je prisutna veća je mogućnost aergije. Ovaj problem se ne rješava brzo i jednostavno, stoga netko treba preuzeticijeli postupak postupanja i praćenja, u pravilu je najbolje da to učini pedijatar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.