Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Neugodan zadah kod bebe od 10 mjeseci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dnikolas

15.04.2019. 09:50

Poštovani, naš sin ima 10 mjeseci i već 2 mjeseca ima vrlo neugodan zadah. Unutar ta dva mjeseca smo 4 puta bili kod pedijatra, 3 puta vađena krv s urednim nalazom, 2 puta urađeni brisevi nosa i grla s također urednim nalazom( nije izolirana bakterija), temperaturu je imao samo jednom koja je trajala 1 dan, dobio je prvi zub,a pretrage su pokazale da nema virusne ni bakterijske infekcije i od tada taj zadah svakodnevan bez obzira na doba dana.Zubići mu niču uredni, jede normalno, vesel je ali taj zadah je sve oštriji i neugodniji,toliko da se osjeti u sobi u kojoj spava. Uz sve navedeno i u tom periodu on dok spava hrče i ima isprekidan i nekvalitetan san. Sekret iz nosa trenutno nema,a kada ima onda je proziran i traje 2-3 dana.
Pedijatrica pregledom ne nalazi ništa što bi upućivalo na infekciju, ali ja osjećam da nešto ipak nije u redu...
Uz njega imamo još dvojicu starijih sinova, 10g. i 6g., kod njih bi nakon takvog zadaha brzo nastupila angina.
Molim Vas da mi savjetujete što nam je činiti,kome se obratiti(možda neki privatni specijalist) i koje pretrage da još tražim? Mi smo iz Poreča.
Hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.04.2019. 12:40

Prema svemu napisanom uzrok zadaha je treći krajnik - riječ je o strukturi koja se nalazi na kraju nosa, straga, na prijelazu u ždrijelo. Izgleda kao sluzavi karfiol i u njemu se razmnožavaju bakterije. Hrkanje i glasno disanje noću indirektno upućuju na to. No nema indikacije za operativni zahvat, a još manje za brriseve ili davanje antibiotika. Ispirakte nos 2,3% otopinom morske vode, 2-3x na dan, temperatura zraka u kući maksimalno neka bude 21 stupanj C i vlažite zrak. Kupanje u moru (čim to bude moguće) će riješiti ovaj probem, barem privremeno.