Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba se ne deblja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Matea234

22.12.2021. 06:50

Postovani. Djecak rodjen s 3,5 kg. Prva 4 mjeseca uredno dobivao oko 1kg mjesecno. Izmedju 4 i 5tog mjeseca dobio samo 200grama. Vagan prije tjedan dana s punih 5 mjeseci,ima 7,5 kg. Vagan ponovo jucer,opet 7,5. Dakle u tjedan dana nije dobio ni grama,a zadnji cjeli mjesec samo oko 200grama. Beba je dojena na zahtjev. Prije je dojio svako 2 sata,i ako bi mu u medjuvremenu ponudila bunio je se i odbijao. Sad doji cesce,svako sat vremena,al to dojenje traje kratko. Nikad nije nezadovoljan nakon podoja,stovise. Njegov pedijatar smatra da je sve ok,jer je udvostrucio porodjajnu tezinu,al eto ako zelim da mu ponudim iza podoja ad. To sam probala i prije par puta,ali ne zeli. Kad prestane dojit ne zeli ni dojit vise a kamoli popit ad iz boce.
Jedino umjesto podoja da mu dam bocu kad bas dobro ogladni ili da mu pokusavam dat dok spava. ?Sta da ucinim? Bocu nece da prihvati ni kad je gladan,al ako je to ispravan put naucit cu ga nekako,jer ocito ovako postoji neki problem.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.01.2022. 09:50

Prisila na hranjenje može uzrokovati odbijanje, stoga to ne savjetujem kao niti zavaravanje hranjenjem u snu. Preporučam pregled urina i kontrolu kod nadležnog pedijatra. Dolazi u obzir uvođenje dohrane kašicama.