Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bol u vratu kod djeteta 4 godine


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Andreag

14.03.2023. 11:00

Postovani, dijete od 4 godine ima bolove u vratu kada zabaci glavu unazad, i cuje se nekakav tupi zvuk, kao da preskoci kost. Ne smeta ga i ne cuje se dok okrece glavu lijevo desno, vec samo kada glavu digne skroz gore. Inace je aktivan na sportu, spretan. Ovo smo primjetili jer je imao konjuktivitis pa bi zabacio glavu da mu stavim kapi u oko i nos. Pedijatrici smo rekli, ona je bez pregleda toga rekla da pricekamo jos i da ne radi to s glavom. Mislite li da je neki problem, da inzistiramo na uputnici za specijalista ili da jos cekamo? Srdačan pozdrav.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.03.2023. 16:40

Nije baš uobičajeni problem, preporučio bih pregled ortopeda i ev. rendgen vratne kralješnice.

Andreag

16.09.2023. 23:10

Postovani,
Javljam se jos uvijek s istim problemom. Vodili smo dijete kod ortopeda, rekao je da je sve uredu. Onda smo potrazili i drugo misljenje kod djecjeg ortopeda, ali duze smo cekali jer dr. dolazi iz Zagreba svakih nekoliko mjeseci, i dok je dosao od njega to mu se vec prilicno smanjilo. Svejedno, obavio je pregled i rekao da je sve ok. Mi smo primjetili da mu se to događa kad ima neku prehladu. Trenutno je prehlada pri kraju i to se jako glasno cuje. Imate li kakvu ideju od cega bi to moglo biti, neku preporuku za pregled, savjet?
Hvala unaprijed i srdačan pozdrav!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

19.09.2023. 19:40

Nažalost, ne mogu povezati škljocanje u vratu s prehladom, jedino ako zbog kašljanja i kihanja nema nagle pokrete u vratu. Javite se na kontrolu ortopedu no obzirom da nije riječ o teškim smetnjama ne čini mi se da bi trebalo (barem ne u ovoj dobi) raditi magnetsku rezonancu vrata.