Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bradikardija i bradiaritmija kod djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Indira Dzenita

02.11.2016. 17:45

Zdravo
mom sinu su slucajno na pregledu otkrili bradikardiju ,naime bili smo na kontroli zbog bronhitisa pod terapijom ventolinom i doktorica je pregledom primijetila slabe i usporene otkucaje srca .Poslala nas je na EKG koji je potvrdio bradikardiju od 52 otkucaja pod terapijom ventolinom koju je primio pola sata ranije.Upuceni smo kardiologu koji je to isto utvrdio i dodao i bradiaritmiju ali nam stavio kontrolu p.p. s tim da nam je usmeno saopstio da sin moguce ima kao "sportsko srce " jer se njegovi otkucaji srca pri naporu povecavaju ali moramo strogo voditi racuna o njegovim aktivnostima i ako se pojave simptomi vrtoglavice i nesvjestice da se onda javimo ponovo i da ce onda uraditi kompletnu kardiolosku obradu . S druge strane morali smo zbog alergije na ubod pcele uzeti i Epipen koji bi trebao dobiti u slucaju jake reakcije nakon uboda
Moje pitanje je sta dalje sa tom bradikardijom da li samo tako cekati da se nesto dogodi i da li smije dobiti epipen u slucaju alergijske reakcije( znam da je to adrenalinska inekcija )
unaprijed hvala na odgovoru

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.11.2016. 14:35

Epipen ćete dati ako nastupi alergijska reakcija i ne treba od toga strahovati. ne znam koje je dobi Vaše dijete ali bih zatražio drugo mišljenje.