Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bronhitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nika94

16.08.2022. 10:20

Sin 7,5mjeseci rođen je sa prirođenom laringomalacijom i rečeno je da će to proći sa 2 godine. On stalno ima problema sa kašljem i sa puno slajma koji zna proći do pluća. Unatoč svim inhalacijama(salbutamol, sinomarin..) nikako da to riješimo i stalno se vraća. Radimo i drenažu odnosno lupkanje i opet ništa. Stalno mu "krči" taj šlajm. Bili smo i kod ORL i rečeno je da nema puno pomoći osim ovog što radimo...ali ja stvarno više ne znam kako da mu olakšam s tim šlajmom..čak smo i uzeli Bisolex kapi i čaj korijena bijelog sljeza.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.08.2022. 21:10

Specijalist ORL je trebao pogledati grkljan (obicno to rade tankim savitljivim instrumentom kroz nos). Ako nije bilo bi dobro napraviti. Preporučio bih i ultrazvuk srca jer vrlo rijetno dušnik može prolaziti između 2 velike krvne žile koje izlaze iz srca. Ako imate starije dijete nemojte ga davati u kolektiv. Nos ispirajte redovito i obilato Sinomarinom, možete nakon toga ga i inhalirati (2x na dan). Dolazi u obzir konzultirati pedijatrijskog pulmologa...

nika94

24.08.2022. 22:40

ORL je rekao da jedino što vidi je da se skuplja sav taj slajm gore u sinusima i da nema baš neka pomoć osim inhalacija ...kardiologa smo obavili tijekom jednog boravka u bolnici i rečeno je da je za njegovu dob sve u redu.

nika94

26.08.2022. 22:55

Danas smo baš bili kod pedijatrice koja je rekla da mu dajem Ventolin potisak na babyhaler svakih 6sati..ona mu je dala solumedrol 10ml u guzu...jako fijuče dok diše. Ne znam što vise raditi.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.09.2022. 21:05

Dobro je da ORL nije vidio ništa osim sekreta koji se cijedi odozgora, uz napomenu da u ovoj dobi sinusi nisu razvijeni te da je sekret najvjerojatnije iz sluznice nosa i trećeg krajnika. Obzirom na fićukanje definitivno treba dati Ventolin a pedijatar će odrediti kada je potrebno intervenirati s kortikosteroidom. Najvažnije je ne gubiti strpljenje, ovi su problemi po prirodi stvari dugotrajni, katkada neugodni, no nisu opasni i s vremenom budu blaži i najčešće nestaju.