Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bronhitis i laringitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kriva

09.05.2024. 17:55

Poštovani,
dječak od 3 god., koji je rođen s atrezijom jednjaka(bez fistule), ima učestale bronhitise i laringitise. U prvoj godini života je jednom hospitaliziran i liječen injekcijom solumedrola, te inhalacijama! pulmicorta i ventolina. Od 2.-2 i pol godine je imao par puta bronhotis, ali ništa strašno i uspjeli bih ga kućnim inhalacijam salbutamola i pulmicorta izliječiti. U 1.mj 2024. je hospitaliziran zbog upale pluća i bronhitisa. U 3.mj opet hospitalizacija upala pluća, bronhitis, laringitis. Dva mjeseca smo imali miran period i sestri je curio nos, nakon čega je oo opet dobio bronhitis i laringitis, inhalacije pulmic.i salbutamol svakih 6h. Doktorica ga je danas slušala i prepisala sumamed(od 12.mj treći sumamed, a od 9.mj, valjda već 7.antibiotik). Bili smo na Srebrnjaku, test na inhalacijeske alergene je negativan i dobio je flixotid 2xdnevno po 1 potisak.
U 9.mj je krenuo u vrtić, al bio je svega 10 puta. Nakon 3 dana kolektiva mu krene curiti nos i krene kašalj.
Molim Vas za mišljenje? Užasno nam teško padaju te česte hospotalizacije, ostalo se sve da izdržati.
Hvala Vam od srca.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.05.2024. 00:20

Teško da mogu biti pametniji od kolegica i kolega na Srebrnjaku koji prate dijete. Pretpostavljam da su isključili pridruženu slabost/deficit imunosnog sustava. Važno je da je i redovito procijepljen te da se svake jeseni cijepi protiv gripe. Kod pojave znakova prehlade redovito ispirajte nos hierrtoničnom otopinom morske vode i inhalirajte istu otopinu. Flixotide dajte redovito. Možete razmotriti privreeni prekid pohađanja u kolektiv.