Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Cudan osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivcy1306

13.10.2020. 22:45

Pozdrav, molim Vas za pomoc.
Naime, sincicu od 3.5mjeseca primjetili smo nekakav osip u obliku krugova, tim krugovima obrub je crvenkast a unutarnja strana normalne boje. Na mjestima se i peruta. Temperature nema niti bilo cega drugog od simptoma. Najprije je to bila kao hrapava koza a sad se ocito upalilo.
Kod pedijatra jos nismo bili jer nazalost zbog ove korone se moramo narucit pa cekamo da nas naruce vec jednom! Tih krugova ima po nogicama, rucicama i na glavi.
Gledala sam malo po internetu i posumnjala na alergiju na macke! Osobno nemamo macke, ima ih svekrva i kod nje je bas bio te se nakon toga to i zacrvenilo.
Ako imate mail molim vas adresu da vam posaljem i slike.
Cime bi bilo dobro tretirati to?
Hvala puno

M4C1

15.10.2020. 10:05

Pozdrav, doktor Jovancevic ce Vam reci sigurno bolje nego ja, ali bi Vam htjela napisati svoje iskustvo. Moj brat dobije takav osip od macke. I je li maleni uzimao kakav lijek, sirup ili nesto? Meni se takav identican osip javio nakon uzimanja Sumammeda i utvrdena mi je alergija na Sumammed, imala sam toga u kosi, po trbuhu i rukama, zbog toga sam izgubila pigment na trbuhu, trbuh mi je bijeli i svakako otidite kod ped dok ima taj osip da on to moze vidjeti kako to izgleda pa da Vas posalje na testove ili sto vec on utvrdi da je potrebno pa evo ako sam Vam ikako pomogla do odgovora doktora Jovancevica. Sretno.

M4C1

15.10.2020. 10:05

I pardon, ja sam dobila Rinolan i onaj tekuci puder koji se koristi i kod vodenih kozica, s time sam morala mazat te obrube krugova koji su bili hrapavi.

Ivcy1306

16.10.2020. 00:00

M4C1 hvala puno!
Bili smo danas kod pedijatra, rekao je da sumnja na osip od psa ili macke. Pretpostavila sam i sama da je macka.
Dobili smo fenistil kapi, 3×7 kapi pa kontrola za 4dana, ako ne bude bolje onda ce nam jos i neku kremicu dati.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.10.2020. 10:50

Bez pregleda se ne može reći o čemu je riječ. Ako je u pitanju gljivična infekcija (Microsporoza) koja se može dobiti od mačke ili psa potrebna je primjena kreme protiv gljivica. No postoje i slične promjene koje nisu uzrokovane zarazom i koje traju po 6 tjedana (to je vjerojatno bio slučaj kod vas koji ste dobili tekući puder) - riječ je o Pitiriasis rosea Gilbert. Prolazi spontano, nije zarazna. U oba slučaja kožu treba što manje vlažiti i ugrijavati.