Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Cudni gestovi bebe od mesec ipo dana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

purr

18.04.2019. 22:55

Pozdrav,

Beba ima mesec i 3 nedelje. 4.3. bili smo u bolnici zbog povisene temperature i povracanja u mlazu, gde je ustanovljeno da beba ima Eserihiju te da je ona bila uzrocnik. Temperatura se smirila, pre par dana zavrsili smo terapiju Palitrexom, i sada smo na profilaksi do iduce kontrole koja ce biti 4.6.

Medjutim, od ponedeljka sam primetila cudne trzaje i generalno ponasanje bebe. Naime, pred svaki san, cak i dok se hrani, beba cimne rucice i nozice poput Moorovog refleksa, ali to je pocelo precesto da se desava i cak i kada lezi bez ikakvog naglog zvuka ili mog pokreta. Pored toga preko dana poceo je da u nekim periodima jako brzo i glasno dise i da uz to pomera nozice kao da pedala i da zamahuje rukama kao da pliva. To prestane posle nekog vremena ili ako mu damo cuclu ili ako promenimo polozaj. Nekada se prekine tako sto naglo izvije glavu unazad, pocne da ispusta zvuk kao da stenje ali se ne nateze i ustima radi kao da sisa, tako da malo izbalavi.

Molim vas za odgovor koliko ovo ponasanje za ovaj uzrast moze da bude problematicno. Redovnu kontrolu kod pedijatra imamo tek za manje od nedelju dana.

Lep pozdrav

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.05.2019. 22:45

Potrebna je kobzultacija neuropedijatra, EEG i ultrazvuk glave.