Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6620 | Broj poruka: 26369

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pljuvacka zlezda


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Prespana

11.04.2019. 09:20

Moja devojcica pre dva dana je napipala kvrzicu ispod brade koja na dodir malo boli.Neka promena.na.kozu nema.Opst doktor kaze da je upaljena pljuvacna zlezda.Rekla mi je da pijem antibiotik nakon sto konsultujem stomatologa.Ali ja sam trqzila prvo da uradim krvne pretrage pa tek onda ako ima potrebu da pije antibiotik.Stomatolog kaze da izvadimo peticu dole koja je pokvarena i mozda ona je uzrok za tu kvrzicu.I reko da nema potrebu od antibiotika .Sutra vadimo.krv.Ja ne razumem se koji lekar tretira probleme sa pljuvacnom zlezdom .I dali moze da prodje bez antibiotik .Vaš savet molim..Ja sam bas paničar neču da nesto pogresim i da dodje do komplikacije

Prespana

12.04.2019. 20:25

Odradila sam pretrage ,leukociti 7 ,limfociti 42.9(20-40),crp 0.16,ASO 233(do 200) svi drugi rezultati u normali ,a i sedimentacija 10,20 .Ima i neki pokvaren zub.Brine me ta grudavica ispod brade i ASO povisen molim vas ste da radim

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.04.2019. 12:40

Upala slinovnice (pljuvačne žlijezde) se najčešće događa u velikoj slinovnici koja je smještena u području čeljusnog zgloba. AKo je riječ o čvoriću koji je smješten uz rub vilice tada je najvjerojatnije riječ o limfnom čvoru i treba sanirati zub (naročito ako je u blizini tog čvora). Antibiotik može pomoći, i nije za očekivati da će krv pokazati neke upalne promjene. Ako se čvor nalazi ispod brade u središnjoj liniji tada može biti riječ o cisti. U svakom slučaju ultrazvučni pregled to može pouzdano utvrditi. Nešto povišeni ASTO znači da je dijete bilo u kontaktu s beta hemolitičkim streptokokom skupine A i ne znači bolest.

Prespana

18.04.2019. 11:15

Hvala puno.Taj čvorčic malo se smanjio i nije vise bolan .A nalazi se ispod brade prema vratu ,negde u sredini izmadju vrata i ivice brade- nije bas ispod zubima nego u sredini prema vratu.Na koji doktor da se obratim,Orl ili stomatolog..
Hvala unaprjed.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.05.2019. 22:45

ORL specijalisti i bilo bi dobro napraviti ultrazvuk vrata.