Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6620 | Broj poruka: 26369

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Cudni "grcevi"


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivana1102

07.08.2021. 11:25

Postovani,
Molila bih Vas pomoc. Imam bebu staru 6 tjedana koja ima uzasne probleme sa "grcevima". Namjerno stavljam pod navodnike jer nisam sigurna da se radi o grcevima. Naime, od jutra kad se dijete probudi dok navecer ne zaspi ona doslovno vristi od bolova, trbuscic joj bude jako napet, noge ispruzene i ukocene i leda i glavu izvija unazad. Plac traje uglavnom cijeli dan sa manjim prekidima dok spava. Dajem joj biogaia probiotik, babytol d3k1 i pocela sam joj davati granulice kamilice ( homeopatske) jer joj one jedine malo pomognu oko grceva da se smiri i zaspi. Dijete dobro napreduje, fino papa ( iskljucivo dojena beba), stolica je ( kada se uspije pokakati) zlatno zute boje i zrnasta je. Kada se pokaka i prdne nema nikakvog olaksanja vec skoro odmah krecu novi "grcevi". Stolicu nema svaki dan, iako je do prije tjedan dana imala i to nekoliko puta dnevno. Imamo dosta mokrih pelena,ali me zabrinjava sto od kad su joj krenuli ovi grcevi zadnjih dana po noci uopce ne piski. Pelena u jutro bude kompletno suha. To se sad vec dogodilo tri puta za redom. Molila bih Vas savjet da li se trebam javiti nekom specijalistu, jer kad sam rekla pedijatrici za ovu situaciju ona me uvjerava da su to samo kolike. I jos napominjem da beba ima soor ( blago po jeziku) koji nije otisao nakon koristenja rojazola. Nazalost nasa pedijatrica je na godisnjem pa ne znam da li da ponovno zapocnem novu turu sa rojazolom.
Hvala unaprijed na pomoci!
Zabrinuta mama

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.08.2021. 14:40

Prea opisu jesu kolike u pitanju, obzirom na suhu pelenu ujutro preporučam da izbjegavate pretoplo odijevanje i pokrivanje djeteta. Svakako se javite na kontrolu pedijatru, u obzir dolazi pregled stolice na okultno krvarenje, na toksine klostridija, pregled urina i ultrazvuk trbuha i mokraćnih organa.