Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


da li cijepiti dijete s hipoksijom?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

verica

14.02.2003. 12:34

Postovani,

majka sam tromjesecnih blizanaca kojima je u 2. mjesecu zivota ustanovljena blaga cerebralna poremetnja kretanja odnosno, kako je drugi lijecnik naveo: hipoksija. Nismo ih cijepili s dva mjeseca, prema preporuci fizijatra, buduci da je trebalo obaviti uzv mozga i jos neke pretrage. Nedavno smo ponovili uzv mozga, nalaz je prema misljenju fizijatra uredan, no on nam je rekao kako ne bismo niti sada, s tri mjeseca, trebali djecu cjepiti. Ne znam dokle bismo morali cekati s cijepljenjem. Kakvo je vase misljenje?

Dr. Darko Richter

16.02.2003. 10:12

Najrpije treba ispitati sve okolnosti oko poroda, dijete treba dobro pregledati te učiniti UZV (što jeste) i EEG. Ako su UZV i EEG uredni, u principu se dijete može cijepiti. No, ovaj vam savjet dajem vrlo uvjetno, što znači da se mogu definitivno izjasniti tek kada sam vidim vas i vaše dijete. Možete mi se javiti u Specijalnu bolnicu za dišne bolesti djece, Srebrnjak 100, Zagreb, tel. 2430-783.