Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


naslijedne bolesti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita

09.02.2003. 22:28

Znam da ovo možda nije vaša domena ali ne znam koga bi pitala, moj sin je rođen sa Osteogenesis imperfektom (lomovi intrauterini), posije porođaja nije se uopće lomio, sad mu je 7 godina i osim te bolesti koja se nije jako ispoljila kod njega diagnosticirana mu je blaga retardacija(dislalija i blagi motorni razvoj)
Inače je uredu, no naime sestra od mog supruga rođila je djete muško(ima već zdravu curicu) s Opti-Lemli sindrom(mislim da se tako zove neka bolest manjka kolesterola, djete je umrlo nakon mjesec dana u groznim mukama .

Zanima me da li su te bolesti nekako povezane jer pokušala bi roditi još jedno djete ali se užasno bojim.
Inače oni su radili gen. karte posl. rođenja djeteta i nađen im je oboima taj gen koji uzrokuje tu bolest(6 prstiju, sužene aorte, problemi s probavom, nemogučnost hranjenja zbog kratkog jezika i def. čeljusti, nedostat. spolnih žljezda i malf. spolovila)
Što da radim?

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

14.02.2003. 21:45

Cijenjena gospođo Anita, promaklo mi je Vaše pitanje, stoga ste toliko dugo čekali. Vaš problem može biti ozbiljan, te se ne može olako odgovoriti. Teoretsko znanje iz knjiga nije dobro iznositi jer ga morate provjeriti u praksi na konkretnim slučajevima. Stoga, molim Vas, isto pitanje uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, postavite kompetentnim osobama u Zavodu za genetiku Klinike za pedijatriju u Zagrebu, na Rebru (centrala Rebra: 01 2388 888). Moja osobna napomena zbog razumijevanja koje imam za Vas jest: strah neće pomoći, s problemom se morate suočiti, imajući na umu da ništa nije tako crno, a možda uopće nije crno ! Hrabro i mnogo sreće.