Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


dakriocistitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dragana

26.12.2001. 11:56

Kod bebe koja sada ima 8 mjeseci je od rodjenja prisutno suzenje kod desnog oka, a u 5 mjesecu je dijagnosticiran dakriocistitis nakon cega je vrseno 2 puta ispiranje oka.
Zadnji put je dijagnoza bila oclusio canalis lacrymonasalis lat.dex.nakon cega smo koristili 7 dana bivacyn kapi za oci te je nakon toga izvrseno propiranje i sondiranje suznog kanala. Posto se i dalje suze slivaju van suznog kanala a pritiskom na suznu vrecicu pojavljuje se bjelicast sekret zanima me da li sondiranjem kanal postaje prohodan(koliko puta se moze vrsiti sondiranje) da li je moguce da se on zacepi ponovo od gnojnog sadrzaja .

Dr. Darko Richter

27.12.2001. 11:47

SVe ste dobro opisali, ostaje pitanje zašto i dalje ima simptome obturacije nazolakrimalnog kanala. Ovdje vam mora pomoći oftalmolog, onaj isti koji je sondirao kanal prvi puta, ili neki drugi. Kanal je očigledno začepljen, no da li samo od sekreta, ili su se stijenke sljepile, treba reći specijalist oftalmolog.