Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dijete odbija hranu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zbunjeni56

13.03.2021. 13:50

Postovani,

Molim Vas za savjet. Imam djecaka od 5 godina. Prije nekoliko dana je igrajuci se stavio dvije baterije u usta, nakon cega je povracao i od onda odbija jesti. Bili smo dok doktora, rađen je i rendgen za slucaj da nije nesto progutao, sve je uredno, grlo u redu, pedijatrica ne vidi razlog zašto dijete ne zeli jesti. Jedino sto prolazi je cokolino, Gris, puding, juha bez ikakvog povrca ili tjestenine, znaci ono sto se samo moze progutati bez zvakanja. Ostalu hranu zvace, ali ne zeli progutati, nakon dugog zvakanja, pljuje van. Takvo stanje traje sada vec 6ti dan i suprug i ja smo polako vec ocajni, jer vidimo da je gladan, ali nikak da pojede nesto konkretno i zasitno.

Molim Vaš savjet. Da napravimo jos neke pretrage? Da li bi to sve bilo mozda samo na psihičkoj bazi, emocionalnoj?

Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.03.2021. 10:55

Definitivno izgleda kao emocionalna reakcija. Potrebno je strpljenje i što oskudnije pridavanje pozornosti na njegovo odbijanje navedene hrane. Postupno se što manje prilagođavajte njegovim preferencijama namirnica. Najvažnije - nemate se čega bojati.