Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Curica pati od zatvora


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hanna23

15.03.2021. 22:45

Poštovani, molim za vase misljenje i savjet! Djevojcica, 3,5 godine, jos kad je bila na majcinom mlijeku imala je rijetko stolicu ( znalo je proci 14 dana da nema stolicu) i nas pedijatar je rekao da je to normalno za dojeno dijete. Uvijek se mucila i tesko i rijetko kakala. Tako i sada, stolica jednom u tjedan dana. Kad dam glicerinski cepic onda se teskom mukom pokaki (nikad formirana stolica nego samo masa a ponekad i kugla). Ona se preznojava dok kaka i jako napinje i muci danima prije nego to izadje. Dajem joj mnogo prirodnih sokova cajeva, vode, jede juhe, integralno, cjelovite zitarice, kuhano svaki dan. Jedino sto voli meso pa ga cesto jede i ponekad popije kakao ili pojede kruh s linoladom, no nemoguce da to stvara ovakav dugorocan i tezak problem jer je prehrana raznovrsna. Uz sve to, zadnje vrijeme joj se otvorio apetit i ona zaista izvrsno pojede a stolicu ima tako rijetko (trbuscic je napuhnut). Probali smo laxavit ali nije dobro reagirala na njega, sirup Smokvan ne zeli piti, jedino sto prihvati je glicerinski cepic koji dam svaki cetvrti ili peti dan ali i tad se s velikom mukom pokaki. Bili smo prije mjesec dana kod pedijatra i njegov savjet je bio paziti na prehranu i unos tekucine, izbjegavati pricati i iscekivati da se pokaki i upotrebljavati cepic. To i radimo ali pomaka nema. Ono sto ja mislim je da je crijevo prosireno te se zbog toga javljaju kugle i neformirana stolica. Puno bi mi pomoglo vase misljenje i savjet. Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.03.2021. 10:55

Definitivno mora uzimati preparat macrogola kao što je Laxol, Macrobalans ili sl - nedužan je, dozu postupno povećavati dok se vremenom ne dobije kašasta i redovita stolica. Umjesto mlijeka uvedite dojenačku formulu Novalac IT. Ujutro dajte 1 dl Donata Mg u kojem god obliku ga uspijete dati. Kada postignete cilj navedeni režim držite do jeseni - redovito i svakodnevno.