Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dječja glista


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sonyador

19.07.2023. 10:35

Poštovani, trebam pomoć.
Djetetu od 2g je dijagnosticirana dječja glista, jer se stalno ceska po guzi, po noci se budi cca 2 sata nakon što zaspe i pred jutro, te se cese po guzi i vuče guzu po krevetu, naravno uz nenormalan plač. Dobila je Toloxim 2x3 dana i još kutiju da ponovimo nakon 14 dana. Popila je je prvu kutiju i sve je bilo ok dok je pila i 2 dana kasnije. Stolica je bila sluzava i djelovalo je kao da su neki končići unutra (ili je to bila samo sluz). Međutim 3 dan nakon popijene kure se sve vratilo. Nenormalno ju svrbi, to su uzasni krikovi i plač po noci. Mislim da joj nije pomogla ta kura, pa je moje pitanje smijem li joj dati odmah i tu drugu turu koju je trebala dobit za 14 dana? Jer tih 14 dana nitko nece dočekati normalan... pomozite. Naša dr. je na godisnjem, a zamjena mi se ne javlja na telefon.
Da napomenem, beba je u pelenama još, pa ne uspije čačkati prsticima direkt po guzi. Suprug i ja smo popili turu Vermoxa. Sve čistimo i mijenjamo posteljinu, znam da moram...ali izgleda da nam ta prva tura nije uopće djelovala. sad
Lijep pozdrav.

Ivana

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.07.2023. 09:00

Ne vjerujem da bi se tako brzo pojavili simptomi nakon popijene kure lijeka. Moguće jest da lijek ne djeluje ili je u pitanju nešto drugo (alergija ili samo upala kože i sluznice čmara). Treba obaviti pregled, ne očekujem korist od brzog ponavljanja terapije.