Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dojenje i mrsavost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hrcak83

24.03.2019. 22:40

Postovani, imam bebu od sest mjeseci koju sam iskljucivo dojila do 5 mjeseci kada smo krenuli sa kasicama. Moj problem je u tome sto sam cijeli zivot mrsava, u trudnoci sam se udebljala samo 8kg, tj. ukupno sam imala 58kg. Pored ove bebe imam jos jednu koja sad treba da napuni 2 godine. Od obaveza oko njih ja sam sve mrsavija, imam 48kg, a imam osjecaj da me dojenje najvise iscrpljuje. Kks, Suk i Gvozdje, sve u normalnim granicama. Sta preporucujete majkama koje se od dojenja osjecaju fizicki jako iscrpljeno? Beba hvala Bogu super napreduje, sa 5 mjeseci je imao 7400gr, a rodjen je sa 3830gr.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.03.2019. 21:15

Ako pretpostavimo da je isključena neka od bolesti koje mogu biti uzokom mršavosti (alergije, celijakija, bolesti štitnjače) tada se trebate posvjetovati s nutricionistom. Svakako uzimajte neki od preparata tipa post-natal s omega 3 masnim kiselinama, kaloričniju hranu i napitke koji sadrže makro i mikronutrijente za povećanje energetskog unosa (tipa Ensure i sl).