Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6615 | Broj poruka: 26360

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dugotrajno pun nosić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Milica01

20.04.2022. 19:10

Postovani,
Kćer mi ima 2,5mj i od rođenja joj se u nosu čuje hroptanje. U 2 navrata je bila puna sekreta koji se slijevao i bio žuto-zelen. Cijelo vrijeme je inhaliram i cistim nos sa fizioloskom i aspirira. Sekret je sada proziran. Nakon toga joj bude bolje i onda tijekom noći se ponovno čuje taj sekret. Krvna slika uredna, crp uredan. Isključivo dojena, napreduje odlicno, stolica 1-2x dnevno, mjesec dana je bila sluzava.
Stariji brat ide u vrtic - je li moguce da se to neka infekcija tako dugo povlači, ili bi alergija bila u pitanju?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.04.2022. 10:15

Najvjerojatnije je riječ o bakterijskoj infekciji koja će potrajati. Preporučam ispiranje nosa 2,3% otopinom morske vode te inhalacije istom otopinom (npr Sinomarin). Najvjerojatnije je starije dijete donijelo iz vrtića, to je uobičajeno. Nije opravdano raditi briseve niti uvoditi antibiotik.

Milica01

05.05.2022. 07:55

A moze li imati to vezu s time da sam ja pred kraj trudnoce bila pozitivna na streptokok? Primila aam antibiotik pri porodu a malenoj su vadili nalaze te kako su oni bili uredni,nije primila antibiotik.
Sada je navrsila 3mj i jos uvijek hropće u nosu, bez nekih drugih tegoba.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

09.05.2022. 08:50

Nalaz streptokoka kod Vas nema veze sa sadašnjim smetnjama, gotovo sigurno je uzrok klonizacija bakterija u dišnim putevima starijeg djeteta što je uobičajeno u vrtićke djece.