Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


e.coli


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sandra

10.04.2003. 22:27

Poštovani,
mom sedmomjesečnom djetetu je ustanovljena e.coli 10 na 4. Osim što navečer ima temp 37,7 u guzi , nema nikakvih drugih tegoba. Preporučeno nam je slikanje mokraćnog mjehura. Smatrate li da je to baš neophodno ili mislite da ima mjesta za to da probamo sa čajevima i sokom od brusnica pa ako ne dođe do poboljšanja neko vrijeme,nastaviti s preporučenim pretragama.
Osim toga, zanima me je li prisutnost e.coli prepreka za cijepljenje?
Uz srdačan pozdrav, unaprijed zahvaljujem.

Dr. Darko Richter

10.04.2003. 23:26

Još nisam čuo za to da se klice mogu liječiti čajem ili sokom od brusnica. Ako baš želite čekati, čekajte pijuckajući koji god čaj želite. Nalaz E.coli u broju od 10000/ml urina može doista biti značajnim za infekciju mokraćnih organa. Ako ne želite dijete odmah rendgenski slikati (=zračiti), ponovite nalaz (odmah), pa ako je broj klica jednak ili veći, svakako postupite po prijedlogu pedijatrijskog nefrologa.

Dr. Darko Richter

10.04.2003. 23:28

Što se tiče cijepljenja, sam laboratorijski nalaz klica u mokraći nije nikakva kontraindikacija za cijepljenje, ali bi, klinički jasna upala (npr. s povišenom temperaturom, povraćanjem, ...) svakako nadlgala da se cijepljenje odgodi do sanacije stanja.