Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


elongacija Ahilove tetive


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita

08.07.2001. 21:00

Molila bih vas da mi odgovorite na jedno pitanje mada možda i nije to vaša domena , naime sin ima skraćenje tetiva na obije noge i trebala bi mu biti učinjena elongacija Ahilove tetive, pa mene zanima da li znate kako se ta operacija vrši, da li je opasna narkoza, i kakve se poslije fizikalne terapije rade (viježbe).
Opčenito me zanima operacija da li bi mi mogli reči kako se to izvodi.

prof dr sc Ana Votava-Raić

01.09.2001. 21:40

Sami ste pravilno pretpostavili da precizan odgovor na Vaše pitanje nije u domeni pedijatra, te Vas mogu uputiti na ortopeda, a s kojim ste vjerojatno već razgovarali jer je – kako se čini - već preporučena kirurška terapija.
Što se tiče anestezije, u današnje je vrijeme rizik minimalan i nije ovisan o dobi pacijenta. Ukoliko, međutim, postoje i neke druge abnormalnosti, nužan je, pored rutinskog i specifičan pregled uz odgovarajuće pretrage.
Vjerujem da će Vam osobni kontakt s ortopedom odgovoriti na sva trenutna pitanja, a za pedijatrijske dileme i dalje Vam stojim na raspolaganju.